Loading...
 Start Page

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ

Πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος

Λήψη λεπτομερούς ατομικού και οικογενειακού ιστορικού, μέτρηση οπτικής οξύτητας, εξέταση του προσθίου και του οπίσθιου ημιμορίου του οφθαλμού στην ειδική σχισμοειδή λυχνία.

Πλήρης μελέτη γλαυκώματος

Μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης με την goldstandard μέθοδο της τονομέτρησης επιπεδώσεως, εξέταση της κεφαλής των οπτικών νεύρων στη σχισμοειδή λυχνία, παχυμετρία κερατοειδούς, οπτικά πεδία, laser τομογραφία των γαγγλιακών κυττάρων και των νευρικών ινών -OCT-, καμπύλη πιέσεως.

Πλήρης διαθλαστικός έλεγχος

Μέτρηση οπτικής οξύτητας με και άνευ διορθωτικών γυαλιών, αυτόματη διαθλασιμετρία / κερατομετρία, κυκλοπληγία, μέτρηση/συνταγογράφηση γυαλιών οράσεως/φακών επαφής.

Έλεγχος λοιπών οπτικών ικανοτήτων

Στερεοσκοπική όραση –π.χ. Lang Test-, έλεγχος χρωματικής αντίληψης -Ishihara Test-, έλεγχος contrast όρασης.

Νευροοφθαλμολογικός έλεγχος

Έλεγχος των οφθαλμικών μυών και της κινητικότητάς τους, έλεγχος των αντανακλαστικών της κόρης του οφθαλμού, οπτικά πεδία.

Τοπογραφία κερατοειδούς

Εξέταση σημαντική για την παρακολούθηση της εξέλιξης μιας σοβαρής νόσου του κερατοειδούς, του κερατόκωνου. Είναι σημαντική επίσης σε ασθενείς που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε διαθλαστική επέμβαση/Lasik.

Ορθοπτική μελέτη

Έλεγχος του στραβισμού, μέτρηση της γωνίας του στραβισμού, έλεγχος και αντιμετώπιση της διπλωπίας, συνταγογράφηση πρισματικών γυαλιών οράσεως.

Πλήρης παιδοοφθαλμολογικός έλεγχος

Προσδιορισμός της εξέλιξης της οπτικής οξύτητας, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της αμβλυωπίας, ορθοπτικός έλεγχος στραβισμού, προσδιορισμός στερεοσκοπικής όρασης, παιδικά γυαλιά οράσεως κατόπιν κυκλοπληγίας.

Βιομικροσκόπηση προσθίου ημιμορίου

Εξέταση με τη σχισμοειδή λυχνία όλων των εμπρόσθιων δομών, δηλαδή βλέφαρα, επιπεφυκότας, κερατοειδής, ίριδα, πρόσθιος θάλαμος, φακός, έλεγχος καταρράκτη.

Βυθοσκόπηση

Εξέταση του οπισθίου ημιμορίου και κυρίως του υαλοειδούς και του αμφιβληστροειδούς, έλεγχος της ωχράς και του οπτικού νεύρου, έλεγχος της περιφέρειας του αμφιβληστροειδούς με την ύαλο τριών κατόπτρων Goldman και με την ειδική ύαλο Super Quad, μετά από χρήση ειδικών σταγόνων για διαστολή της κόρης. Η εξέταση αυτή είναι πολύ σημαντική ιδίως για τους διαβητικούς που πρέπει να ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και για όσους έχουν υψηλή μυωπία, άρα αυξημένο κίνδυνο για ρωγμές ή αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Εξέταση δακρύων/ξηρότητας οφθαλμών

Εξέταση και έλεγχος βατότητας της δακρυϊκής συσκευής, καθετηριασμός των δακρυϊκών οδών, μέτρηση με ειδικά τεστ της ποσότητας -Schirmer Test- και της ποιότητας -BUT Test- των παραγόμενων δακρύων.

Οπτικά πεδία

Σημαντική εξέταση που ελέγχει το εύρος του οπτικού πεδίου κάθε οφθαλμού. Είναι βασικότατη εξέταση ιδίως για τη μελέτη της εξέλιξης και της σοβαρότητας του γλαυκώματος αλλά και για μια σειρά από λοιπές νόσους, κυρίως νευρολογικές, που επηρεάζουν είτε το οπτικό νεύρο είτε την νευρολογική οπτική οδό, η οποία συνδέει τον οφθαλμό με το οπτικό κέντρο στον ινιακό λοβό του εγκεφάλου).

Laser οπτική τομογραφία συνοχής-OCT

Σημαντικότατη και πολύ μοντέρνα εξέταση, που προκάλεσε επανάσταση στη διαγνωστική στην οφθαλμολογία. Αποτελεί ό,τι πιο ακριβές και λεπτομερές υπάρχει για την εξέταση της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου. Πολύ συνηθισμένες νόσοι όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, η απόφραξη αμφιβληστροειδικών αγγείων και το γλαύκωμα διαγιγνώσκονται και ελέγχονται με την OCT.

OCT αγγειογραφία

Πρόκειται για μια εξέταση πολλά υποσχόμενη, αφού προσφέρει την απεικόνιση των αγγείων του βυθού, με τρόπο μη επεμβατικό και χωρίς τη χρήση χρωστικών-πλεονέκτημα τεράστιο σε σύγκριση με την φλουοροαγγειογραφία. Έχει ένδειξη σε μια πληθώρα συχνότατων παθήσεων όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και το γλαύκωμα.

Παχυμετρία κερατοειδούς

Εξέταση βασικότατη στη διερεύνηση αν ο ασθενής είναι κατάλληλος για διαθλαστικό χειρουργείο -πχ Lasik- αλλά και χρήσιμη στα πλαίσια της μελέτης του γλαυκώματος.

Εξοφθαλμομέτρηση

Παρακολούθηση της θυρεοειδικής οφθαλμοπάθειας με τη βοήθεια του ειδικού εξοφθαλμόμετρου τύπου Hertel.

Φωτογραφία βυθού

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να απεικονιστούν ποικίλες πάσχουσες δομές, ώστε να είναι εφικτή η σύγκριση τους σε μετέπειτα στάδιο για να διαπιστωθεί η εξέλιξη μιας παθολογίας ή η ανταπόκριση της ή μη στη θεραπεία.

Δίπλωμα οδήγησης

Ολοκλήρωση των εξετάσεων που απαιτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Συγκοινωνιών για την απόκτηση ή για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης των οχημάτων όλων των κατηγοριών.

Σε συνεργασία με συναδέλφους οφθαλμιάτρους

Βιομετρία

Εξέταση σημαντική για ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργείο καταρράκτη, καθώς πάνω στη μέτρηση αυτή βασίζεται η επιλογή της ισχύος του ενδοφακού που τοποθετείται, για να υπάρχει το διαθλαστικά βέλτιστο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα

Ενδοθηλιομέτρηση

Εξέταση χρήσιμη για την παρακολούθηση της εξέλιξης συγκεκριμένων παθολογιών του ενδοθηλίου του κερατοειδούς όπως τη δυστροφία Fuchs

Φλουοροαγγειογραφία

Πρόκειται για τη λήψη αλλεπάλληλων φωτογραφιών του αμφιβληστροειδούς σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές μετά από την ενδοφλέβια χορήγηση ειδικής χρωστικής ουσίας. Βοηθάει στην αποτύπωση των αγγείων του βυθού και έχει ένδειξη σε συγκεκριμένες αμφιβληστροειδικές παθήσεις καθώς και σε περιπτώσεις που η OCT ή η OCT αγγειογραφία αφήνουν αμφιβολίες.

Υπέρηχος οφθαλμού

Εξέταση χρήσιμη για τη διάγνωση-διαφορική διάγνωση-παρακολούθηση ενδοφθάλμιων όγκων αλλά και για τον έλεγχο δομών του ματιού, όταν αυτός δεν είναι εφικτός κατά την εξέταση στη σχισμοειδή λυχνία λόγω κακής ορατότητας -πχ λόγω υαλοειδικής αιμορραγίας ή λόγω υπερώριμου καταρράκτη.

λογότυπο του Dr. Κωνσταντίνου Καϊάφα

αφίσα προγράμματος ΕΣΠΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αγίου Κωνσταντίνου 67, Πάτρα, 26442

Σταθερό: +30 2614 000 379

Κινητό: +30 6989 110 445

Email: info@drkaiafas.gr

 

Login / Sitemap

Copyright © 2020 - 2024 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΠΑΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΚΑΪΑΦΑΣ